Rechter tikt overijverige agenten op de vingers

De Hasseltse politierechter heeft gisteren twee overijverige Limburgse politiemensen die in Elsene werken op de vingers getikt. De twee slingerden op weg naar hun werk automobilisten op de bon die een overtreding begingen. De rechter gaf de overtreders de vrijspraak.

wverhaert

Een agente op weg naar Elsene werd gisteren om uitleg gevraagd waarom zij een pv had opgesteld tegen een bestuurder die over een witte lijn op het klaverblad van Lummen was gereden.

“Als u daar de hele dag blijft staan, kan u wel 500 mensen op de bon gooien”, merkte de rechter op. De politievrouw slingerde in Halen ook een automobiliste op de bon die haar gehinderd zou hebben en aan het bellen was achter het stuur.

Een politieman die op de interventiedienst werkt bij de politie van Elsene werd om uitleg gevraagd over een overtreding die hij iemand in Hasselt zag maken. “Vindt u dan dat de politiemensen in Limburg hun werk niet goed doen,” stelde de rechter de agenten lachend de vraag. “En waarom liet u de overtreders niet stoppen? Zij betwisten nu alles.”

NV

Nu in het nieuws