Agressieve rattenslang valt Mechelaar aan

Een man uit Mechelen schrok zich maandagmiddag een hoedje toen hij in een kruipkelder oog in oog kwam te staan met een rode rattenslang van 1.20 meter lang. De slang bleek ook nog eens agressief te zijn een haalde uit naar de Mechelaar.

ikerremans

Raymond probeerde bij vrienden in Werchter de waterleiding in de kelder te herstellen. "Toen ik de kelder wou verlaten, zag ik voor mij iets liggen. Ik dacht eerst nog aan de uitwerpselen van een hond, maar luttele ogenblikken later besefte ik dat het om een slang ging."

Wegjagen

"De slang maakte onmiddellijk een sissend geluid en stelde zich dreigend op. Ze vloog zelfs naar mijn arm en beet erin. Gelukkig hapte ze alleen maar in de mouw van mijn werkpak en niet in mijn huid. Het gevolg was wel dat de slang voor mij bleef liggen en ik niet meer naar buiten kon."

Raymond probeerde daarop anderhalf uur lang om de slang weg te jagen. "Uiteindelijk heb ik een plank genomen, en die heb ik op de kop van de slang gegooid en zo heb ik haar iets naar achteren kunnen jagen. Vliegensvlug ben ik naar buiten kunnen rennen."

De slang verblijft nu in het vogelopvancentrum in Malderen. Waarschijnlijk was het dier zo agressief omdat het aan het vervellen was. De rode rattenslang is een wurgslang die niet gevaarlijk is voor de mens.

MEER OVER Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio