Internetpiraten lekken nieuwe U2-plaat

Print
Hoewel 'No Line On The Horizon' pas op 2 maart in de winkel ligt, hebben piraten de nieuwe plaat van U2 al bemachtigd. Ze verspreiden het twaalfde studioalbum van U2 via internetfora.

'No line on the horizon' is de eerste U2-plaat sinds 2004. De opnames van de rockplaat gebeurden in in het Marokkaanse Fez, Dublin, New York en Londen. De single 'Get On Your Boots' is al officieel te koop, maar op de volledige plaat is het wachten tot begin volgende maand.

"Als dit niet ons beste album is, zijn we irrelevant", vertelt een trotse Bono. "Het klinkt als een U2-album, maar niet zoals iets wat we ooit al gedaan hebben. Het lijkt ook niet op iets wat momenteel al te horen is."

Bono lekt 4 nummers

Vorig jaar lekte U2-frontman Bono Vox per ongeluk vier nummers van de nieuwe plaat. De zanger repeteerde blijkbaar nogal luid in zijn villa in Zuid-Frankrijk. Een voorbijganger herkende de wereldberoemde stem en maakte opnames van de nummers. Die belandden vervolgens op internetsite YouTube, waarvan ze inmiddels verwijderd werden.

Track list 'No line on the horizon'

1. "No Line on the Horizon" 4:12
2. "Magnificent" 5:24
3. "Moment of Surrender" 7:24
4. "Unknown Caller" 6:03
5. "I’ll Go Crazy If I Don’t Go Crazy Tonight" 4:14
6. "Get on Your Boots" 3:25
7. "Stand Up Comedy" 3:50
8. "Fez – Being Born" 5:17
9. "White as Snow" 4:41
10. "Breathe" 5:00
11. "Cedars of Lebanon" 4:13

Bekijk hieronder een promofilmpje van het nieuwe album 'No Line On The Horizon' op YouTube:

.

Nu in het nieuws