Klanten Kaupthing recupereren effecten

De klanten van Kaupthing Bank België die effecten bij de bank hadden gedeponeerd, kunnen er vanaf vrijdag weer volledig over beschikken. Vanaf die dag staan ze immers op een rekening bij het Landbouwkrediet.

jvangeyte

Het Landbouwkrediet nam de 5.000 klanten die bij Kaupthing aan vermogensbeheer deden en de 16.000 klanten die er een internetrekening hebben over.

De overstap gebeurt in twee fasen. In een eerste worden de klanten met een effectenrekening getransfereerd. Die operatie wordt eind deze week afgerond. Dan staan alle effecten op een rekening bij het Landbouwkrediet. Tegelijk wordt een zichtrekening geopend, waarop de ontvangsten en uitgaven van de effecten kunnen worden verrekend.

De tweede fase is voor eind maart gepland. Dan gaan ook de spaarrekeningen over. Zij worden ondergebracht bij Landbouwkrediet-dochterbank Keytrade.

Kaupthing Bank maakte eind vorig jaar slagzij in de kredietcrisis. De Luxemburgse dochterbank van de IJslandse instelling - waaronder de Belgische tak viel - vroeg zelfs bescherming aan tegen haar schuldeisers bij de rechtbank. Daarop werden de tegoeden van de klanten geblokkeerd.

JVG

Nu in het nieuws