Politie verhindert wurging

Jan V.D. uit Turnhout kneep vorig jaar de keel van zijn vriendin dicht. De man riskeert zeven maanden cel.

De rechter in Turnhout wees Jan V.D. erop dat het niet veel scheelde of hij zou voor het hof van assisen moeten verschijnen. Op 14 mei van vorig jaar ging hij tijdens een ruzie met zijn vriendin serieus zijn boekje te buiten.

“Na een kroegentocht contacteerde hij de politie met de melding dat hij de vrouw ging vermoorden als ze zijn appartement niet zou verlaten”, reconstrueerde substituut Maarten Sobrie. “Even later ging hij op het bed bovenop haar zitten en kneep hij haar keel dicht. De politie kon nog tussenbeide komen.”

Jan V.D. zat voor het toebrengen van ernstige slagen en verwondingen met voorbedachtheid een maand in voorhechtenis. Hij riskeert daar nog eens zeven maanden cel bovenop. De Turnhoutenaar moest eerder al zes keer een werkstraf uitvoeren.

“Hij was zwaar onder invloed van alcohol. Dat liep volledig uit de hand”, zei advocate Ellen Geerts. “De ruzie tussen hen is intussen uitgepraat.” De advocate vroeg de rechter om haar cliënt toch nog een werkstraf te laten uitvoeren. Vonnis op 17 maart.

BVDL

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio