Wase skaters vinden onderdak

Print
Sint-Niklaas - Goed nieuws voor skaters: ofwel maakt de stadsbestuur van Sint-Niklaas het Bau-huis aan de Noordlaan vrij als tijdelijke oplossing, ofwel komt er een definitieve skatehal in een leegstaand magazijn van Domo.

Bij de zware brand van vorige donderdag ging, naast het bedrijf Vedumo, ook skatepark NewPact volledig in de vlammen op. Het skatepark, een van de grootste in Europa, was nog maar sinds augustus open, maar het bewees de laatste maanden dat het goed aan de weg aan het timmeren was. Per week kwamen er gemiddeld een zevenhonderd bezoekers over de vloer.

Frank Mastbooms, de uitbater van NewPact, zag met lede ogen aan hoe de 5.000 vierkante meter grote loods in een paar uur helemaal werd verwoest. Daags na de brand zei hij nog: ”Ik wil opnieuw beginnen, maar waar gaan we nog zo’n perfecte locatie vinden?”

Oplossing

Het antwoord op die vraag komt er sneller dan verwacht. ”We zijn al sinds vrijdagavond intensief op zoek naar een oplossing voor het skatepark, in overleg met de uitbater en het schepencollege”, schetst jeugdschepen Wouter Van Bellingen (Spirit).

”Volgende week zou er een tijdelijke oplossing kunnen zijn, maar er wordt ook nog onderhandeld over een definitieve oplossing. We zullen volgende week zien wat er uit de bus komt.”

Bauhuis

De tijdelijke oplossing is het Bauhuis aan de Noordlaan in Sint-Niklaas. Die voormalige industriële hal wordt volgend jaar omgebouwd tot de nieuwe stedelijke evenementenhal, in opvolging van de stadszalen. Maar het Bau-huis staat dus nog een jaartje leeg ...

De definitieve oplossing zou er kunnen komen in de Domo-fabriek in het Industriepark-West, net naast de E17. Die piste zou nog iets te duur uitvallen, maar er wordt nog onderhandeld over de huurvoorwaarden.

Haalbaarheid

”Het is een heel goeie locatie”, zegt Frank Mastbooms. ”Die hal is zeker even groot als de afgebrande hal en er zijn weinig aanpassingen nodig. Maar het moet ook haalbaar blijven. Het nadeel is dat het niet in het centrum ligt."

"We hebben natuurlijk liever een definitieve dan een tijdelijke oplossing, maar ik ben al blij dat er snel een oplossing zal komen. We hebben in die paar maanden al bewezen dat het skatepark lééft; dat is het belangrijkste dat we uit de brand hebben kunnen slepen!”

Joris VERGAUWEN

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio