Kris Peeters en vakbonden zien heil in tijdelijke werkloosheid bij DAF

Kris Peeters en vakbonden zien heil in tijdelijke werkloosheid bij DAF

Kris Peeters en vakbonden zien heil in tijdelijke werkloosheid bij DAF

Print
De directie van DAF Trucks in Westerlo heeft woensdagmorgen overleg gepleegd met de Vlaamse regering. Ook de burgemeesters van Westerlo en Geel waren aanwezig. Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) wilde niet veel informatie kwijt na de vergadering.

Dinsdagmiddag vroeg de christelijke vakbond ACV nog aan de Vlaamse en federale regering om DAF Trucks te steunen. Maandagavond maakte de maker van vrachtwagencabines bekend dat er 874 jobs op de wip staan.

De directie van DAF Trucks liet wel weten aan Peeters dat het voorbestaan van het bedrijf voorlopig niet in het gedrang komt. Topman Aad Goudriaan meldde ook dat het precieze aantal ontslagen nog niet vast ligt.

Tijdelijke werkloosheid

Peeters ziet wel heil in het verlengen van de technische werkloosheid, iets wat de vakbonden ook bepleiten. De sceptische vakbonden waren na afloop van de vergadering dan ook vrij positief.

Zij hopen dat tijdelijke werkloosheid effectief een waardig alternatief wordt voor de mogelijke afdankingen. De vakbonden zijn er immers van overtuigd dat de slechte periode, waarbij de vraag een stuk lager ligt, op die manier kan overbrugd worden.

Lees ook: DAF Trucks gaat met Vlaamse regering praten

Lees ook: Werknemers DAF ingelicht via media

Meer voetbalnieuws