6% Britse jongeren heeft seks voor twaalfde

6% Britse jongeren heeft seks voor twaalfde

Mama

6% Britse jongeren heeft seks voor twaalfde

Print
Maar liefst 6% van de Britse jongeren heeft al voor zijn twaalfde seksuele ervaringen opgedaan. Bovendien hebben steeds meer meisjes op jonge leeftijd verschillende bedpartners, die niet noodzakelijk hun vriendje moeten zijn. Dat blijkt uit een enquête van het tienermagazine Sugar.

Twee derde van de 1.770 meisjes tussen 12 en 18 jaar gaf toe voor hun 16de te zijn ontmaagd. 40% van hen vertelde eveneens voor hun twaalfde al te hebben getongzoend. Uit alle ondervraagden gaf ruim 7% te kennen met meer dan 10 jongens het bed te hebben gedeeld.

Volgens de opdrachtgevers van het onderzoek ligt veel verantwoordelijkheid bij de ouders. Zo mocht 11% van de meisjes al jongens laten slapen op hun kamer, en trok 34% zich vaak alleen terug met een jongen op hun kamer zonder dat de ouders zich vragen stelden. Veel ouders willen zelfs de nieuwe vrienden niet leren kennen, voordat ze op 'date' gaan.

De seksuele vrijheid werkt bij velen bovendien niet. 22% gaf te kennen zich beschaamd te voelen, 21% voelde zich gebruikt en 26% was bezorgd over de gevolgen van hun daden.

NIET TE MISSEN