Opkrikken van brug aan Prima-Lux start eind maart

De laatste fase aan Prima- Lux in Herentals start in maart. Het opvijzelen van de kanaalbrug kan dan al een maand later starten. De Aarschotseweg gaat dan vier maanden dicht.

Het faillissement van onderaannemer Moens zorgde vorig jaar voor plotse noodingrepen in de werfagenda voor Prima-Lux in Herentals. Dat bouwbedrijf stond in voor het opvijzelen van de brug van de Aarschotseweg over het Albertkanaal tijdens de derde fase. Hoofdaannemer Stadsbader-Flamand kon niets anders doen dan de laatste twee fases in uitvoering verwisselen.

Velen vreesden voor een processie van Echternach, maar operations manager Patrick Schoriels van Stadsbader-Flamand maakt zich sterk dat het opkrikken van de brug eind maart of begin april kan starten. “Alle elementen die Moens voor zijn rekening moest nemen, voeren we nu in eigen beheer uit”, zegt hij. “Ik zie geen enkel probleem.”

De operatie is de blikvanger in de laatste fase aan Prima-Lux, die verder de vernieuwing van de Aarschotseweg bevat. Voor het opkrikken wordt de belangrijke verkeersader minstens vier maanden afgesloten voor doorgaand verkeer. De handelaars blijven wel bereikbaar.

“Ik schat dat de lopende derde fase nog zo’n vijftien werkdagen duurt”, zegt districtchef Gino Van de Velde van de dienst infrastructuur van het Vlaamse Gewest. “De aannemer brengt deze week een onderlaag asfalt aan op de afgewerkte strook van de Geelseweg. Het verkeer wisselt daar nog eind deze week van rijstrook zodat het andere asfaltvak opgebroken en vervangen kan worden.”

Ook het beton van de tunnels is eind februari klaar zodat het grondwerk voor de fietspaden kan starten. Pidpa verwacht nog deze week de waterleiding te trekken door de onderboring. Hans OTTEn

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio