"Geluidsoverlast? Ik hoor de muziek amper"

Niet iedereen in de wijk Dam is blij met de homodiscotheek in het oude station Antwerpen-Dam. Maar een hamburger van Erik maakt veel goed.

De komst van de D-club, bijna vier jaar geleden, is in de buurt niet echt op gejuich onthaald. Bewoners klagen over vandalenstreken en geluidsoverlast. Maar Erik, de uitbater van het hamburgerkraampje aan de ingang, klinkt positief.

“De mannen van de D-club zijn toffe gasten. Ik heb hier nog nooit problemen gehad. Geloof me, aan andere discotheken loopt er erger volk rond. Mijn kraam staat vlakbij en ik hoor amper de muziek.”

Elke zaterdagnacht verdient Erik er een mooi extraatje. “Als echte Dammer ken ik hier veel volk en ondertussen zijn ook de D-clubbers mijn maten. Ik spreek ze aan met schatteke in plaats van met meneer. Dat vinden ze plezant. Ze komen me ook vaak een kusje geven”, lacht de hamburgerman.

“Homo’s zijn eigenlijk echte ijdeltuiten”, weet Erik. Dat blijkt ook wanneer een D-clubber zich mengt in het gesprek aan de kraam: “Ik let op mijn lijn, maar na een nachtje dansen kan een burger niet veel kwaad, hé.”

Griet DUPONT

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio