Minister Crevits: "Plannen luchthaven lopen verder"

Print
Deurne - “De Vlaamse regering gaat verder met haar plannen rond de luchthaven van Deurne.”

Met deze woorden stelde Vlaams minister voor Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) parlementslid Annick De Ridder (Open Vld) dinsdag gerust over de toekomst van de luchthaven.

De Ridder had samen met Dirk de Kort (CD&V) haar bezorgdheid getoond over het voortbestaan van de luchthaven. “Voka heeft immers te kennen gegeven dat de publiekprivate samenwerking (pps) op losse schroeven staat.”

Minister Hilde Crevits stelde dat de regering haar verantwoordelijkheid blijft nemen. “Als we straks officieel te horen krijgen dat de pps niet meer kan, dan is een doorstart via de LemLom-formule mogelijk. In deze formule staat de overheid garant voor de infrastructuur, net zoals in Oostende en Wevelgem. De private partner baat de zaak uit en betaalt een concessievergoeding voor het gebruik van de infrastructuur."

De minister maakte van de gelegenheid gebruik om een financiële vergelijking te maken tussen een tunnel en beide types van sleuven. De tunnel kostte aanvankelijk 28,6 miljoen. Dit jaar wordt dat 40,5 miljoen euro. De open sleuf zou 16 miljoen hebben gekost in 2007. De gesloten sleuf, het voorstel dat het achteraf haalde, zal 25,6 miljoen euro kosten.

JVB

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio