Steeds meer Belgen willen gepersonaliseerde nummerplaat

Steeds meer Belgen willen gepersonaliseerde nummerplaat

Steeds meer Belgen willen gepersonaliseerde nummerplaat

Print
De gepersonaliseerde nummerplaten zijn erg in trek. Vorig jaar vroegen 4.491 Belgen een uniek kenteken aan. In vergelijking met 2007 is dat een stijging van 27 procent.

"Vooreerst is er al 15 jaar lang een stijging", aldus Thomas De Spiegelaere van de Directie Inschrijvingen Voertuigen. "Daarnaast moet je weten dat 2008 sowieso al een recordjaar was op het vlak van ingeschreven voertuigen. Het aantal gepersonaliseerde nummerplaten dat dan wordt aangevraagd, stijgt dan ook bijna automatisch mee."

Crisis

Volgens De Spiegelaere waren er nog meer unieke kentekens aangevraagd, mocht de economische crisis niet zijn aangebroken. "In juni werden de nieuwe nummerplaten ingevoerd, de nummerplaten met eerst cijfers, dan letters. De eerste twee weken was er een kleine boost. Maar tussen januari en juni werden er meer aangevraagd dan tussen juli en december. Dat kan erop wijzen dat de mensen hun geldbuidel meer dicht houden."

Voor een gepersonaliseerde nummerplaat met zes tekens betaal je vandaag 620 euro, met vijf is dat 874 euro. Binnenkort volgt er een indexatie en dan zullen de kostprijzen respectievelijk 700 euro en 1.000 euro bedragen.

Breng een bezoek aan ons gloednieuw autokanaal

.

Nu in het nieuws