Jeugdhuis Move blijft toch bestaan

Jeugdhuis Move blijft toch bestaan

Jeugdhuis Move blijft toch bestaan

Print
Dendermonde - Het Oudegemse jeugdhuis Move blijft bestaan. Dat beslisten de jongeren zondagavond na een speciale vergadering. Er lopen onderhandelingen voor een nieuwe locatie.

Het zag er even niet zo rooskleurig uit voor JH Move uit Oudegem. Daarom riep het huidige bestuur de jongeren samen om over de toekomst van het jeugdhuis te beslissen, en om tegelijk uit te kijken naar oplossingen.

“We hadden eigenlijk drie grote problemen”, vertelt voorzitter Jan Rossel. “Het huidige bestuur zat te wachten op opvolging, maar die kwam er niet. Bovendien hadden we het vorig jaar op een bepaald moment financieel erg moeilijk, waardoor we aan de grond zitten met onze financiële middelen. Dat we nu ook uit ons lokaal aan de Oudegemsebaan moeten tegen september, was een bijkomende domper.”

Tijdens de crisisvergadering zondagavond kwamen de jongeren, gesteund door enkele oud-leden, tot oplossingen. Zo zorgt een bevriende vzw voor een renteloze lening aan het jeugdhuis om de moeilijke periode te overbruggen.

Inloopperiode

Op de kernvraag of er in Oudegem nog een jeugdhuis nodig is, werd volmondig ja geantwoord. “Zonder Move zou er hier in Ougedem niet veel meer te beleven zijn voor jongeren”, reageert lid Lieven Geerts. Dat de jongeren zich ook willen engageren, verraste het huidige bestuur.

“Ik had niet verwacht dat er zeven nieuwe bestuursleden zouden opstaan om het roer over te nemen”, zegt Annelies Merckx. “Hun inloopperiode start nu en wij nemen ontslag in september.”

Voor september wil JH Move ook zijn intrek nemen op een nieuwe locatie. Daarover lopen momenteel volop onderhandelingen. Op zaterdag 4 april neemt Move afscheid van de huidige locatie met een benefiet.

Dat is meteen het startschot zijn voor de vieringen in het kader van het veertigjarige bestaan van jeugdhuis Move. Momenteel zijn er al 75 leden, en dat zullen er allicht nog 100 worden.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio