Aantal woninginbraken verdubbelde in december

Print
Zwijndrecht - Zwijndrecht is ’hot’ bij inbrekers: in december werden er maar liefst 20 inbraken gepleegd. De politie zet extra patrouilles in om de plaag in te dijken.

Voor en na de jaarwisseling worden er traditioneel meer inbraken gepleegd. Maar in Zwijndrecht liep het de voorbije maanden wel echt de spuigaten uit.

“In december 2007 telden we zes inbraken”, zegt Frank Noens, korpschef van de lokale politie. “In december 2008 waren dat er twintig. Ook in januari werd de stijgende lijn doorgetrokken. De mensen denken dat inbraken meestal ’s nachts gepleegd worden, maar de meeste feiten nu gebeuren in de loop van de namiddag en ’s avonds.”

De inbrekers viseren vooral Zwijndrecht zelf, Burcht ontspringt de dans. Noens: “De zijstraten van de centrale as, waar tram 3 rijdt, worden druk bezocht. De dieven zijn vooral op zoek naar juwelen en geld. Heel vaak raken ze binnen door het slot af te breken.”

Extra patrouilles

De politie zet al een tijdje extra voet- en fietspatrouilles in en die werpen blijkbaar vruchten af. “In februari zien we een daling”, weet de korpschef. “Maar we gaan zeker nog een tijd verder met die extra patrouilles.”

Daders werden nog niet opgepakt. De politie vraagt de Zwijndrechtenaars dan ook alert te blijven. “Wie verdachte personen of zaken ziet, neemt best onmiddellijk contact met ons op. Wie wil, kan ook een gratis techno-preventief advies vragen. Een inspecteur komt dan bij de mensen thuis kijken om hen tips voor een betere beveiliging te geven.”

PeDM

Politie Zwijndrecht: 03-250.64.10

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio