Peugeot 206 + nog onweerstaanbaarder

De Peugeot 206 blijft onveranderd een internationaal succesnummer. In 2009 zet hij die rol in Europa verder in een volledig nieuw kleedje... als 206 +.

ssimons

De 206 +, die in de fabriek van het Franse Mulhouse gebouwd wordt voor de Europese landen, is vastbesloten om het avontuur van zijn beroemde voorganger voort te zetten. Zowel trouwe Peugeot-rijders als andere automobilisten die op zoek zijn naar een ideale vehouding persoonlijkheid-prestaties-budgetvriendelijkheid, zullen in de 206 + een beproefd, maar sterk gemoderniseerd model vinden.

Met zijn bijzonder competitieve prijs-kwaliteitverhouding en nieuwe troeven zoals een moderne en standingvolle stijl, richt de 206 + zich vooral op jongeren en vrouwen, twee klantencategorieën die al meer voor de 206 voelden dan het gemiddelde van zijn segment. Automobilisten dus met een voorliefde voor een werkelijk veelzijdige wagen, die zowel op de aankoopprijs als op de gebruikskosten willen besparen, zonder de evolutie van het B-segment – groter, comfortabeler, duurder – te willen volgen, en die bijgevolg in de 107 of de 207 niet het perfecte antwoord op hun behoeften vinden.

De troeven van de 206 +

Tijdloze moderniteit

Hoewel hij het tijdloze karakter van de 206 behoudt, biedt de 206 + een moderne uitstraling dankzij de nieuwe stijlkenmerken van het merk – gespierde styling binnen en buiten, geïnspireerd door de 207 – die het imago van het model als "vaste" waarde versterken en hem tegelijk een meer robuust karakter geven. Deze opvallende esthetische verwantschap tussen de 207 en 206 berust op een samenspel tussen het kenmerkende profiel van de 206 en een nieuwe motorkap, nieuwe vleugels, een nieuwe voorbumper en grille, nieuwe koplampen en mistlampen, nieuwe wielen en sierwieldoppen, een nieuwe achterbumper en nieuwe achterlichten...

En in de originele passagiersruimte van de 206 +, die werd opgebouwd rond zijn inzittenden, scheppen een nieuw golvend dashboard, op de motorwereld geïnspireerde instrumenten, moderne inlegdetails en nieuwe texturen een jonge en moderne reisomgeving.

Doordachte kwaliteit

De 206 + behoudt logischerwijze de meeste prestaties van de 206, maar mikt op meer kwaliteit. Naden en montagetoleranties zijn kleiner geworden, wat de wagen een modernere toets geeft. Tegelijk beperkt het verzorgde ontwerp van het nieuwe dashboard het gevaar op parasietgeluiden.

Voordelige gebruikskost

Als spaarzame en betaalbare auto heeft de 206 + alle kwaliteiten om met succes post te vatten onderaan het B-segment. Het motorengamma bestaat uit drie versies die perfect in dit plaatje passen en bovendien uitpakken met lage verbruik- en uitstootcijfers, een voordelige aankoopprijs en geringe gebruikskosten.

De 1.1 benzinemotor met 44 kW (60 pk) is een nieuwe instapmotor die de 1.4 met 55 kW (75 pk) komt vervoegen. Op het dieselfront resulteert de optimalisering van de 1.4 HDi met 50 kW (69 pk) in een gemengd normverbruik van 4,2 l/100 km en een CO2-uitstoot van slechts 110 g/km.

Extra milieuvriendelijkheid

Met een CO2-uitstoot van slechts 110 g/km is de 206 + HDi ook een aanwinst op het milieupalmares van Peugeot. Eén op de zes in Europa verkochte nieuwe auto’s met een CO2-uitstoot van minder dan 120 g/km is een Peugeot. Zo bevestigt de nieuwkomer nog maar eens de voortrekkersol van het merk inzake de ontwikkeling van milieuvriendelijke auto’s.

MEER OVER Autogids