Hyundai toont toplimousine Equus

Print
Hyundai heeft in Korea voor het eerste de nieuwe Equus getoond. Het model dat onder de codenaam “VI” werd ontwikkeld, zal vanaf volgende maand de strijd aanbinden in het segment van de toplimousines zoals de Mercedes S-Klasse, de BMW 7-Reeks en de Lexus LS.

Tijdens het komende autosalon van Seoul (begin april) zal de nieuwe Equus zijn grote publieksdebuut beleven. Het model lost de gelijknamige limousine af die na een carrière van 10 jaar een uitzonderlijke staat van dienst heeft en een behoorlijke reputatie heeft opgebouwd.

De ingenieurs die de nieuwe Equus ontwikkeld hebben, steken niet onder stoelen of banken dat ze wagens als de Lexus LS, Mercedes S-Klasse en BMW 7-Reeks als benchmark hebben genomen met als doelstelling nog beter te doen.

Technologie

Het mag dan ook niet verwonderen dat de nieuwe Equus bulkt van de technologie. Zo is er onder meer LED-verlichting, een instelbare luchtvering, adaptieve cruise control, een parkeersysteem, adaptieve verlichting en een centraal informatiescherm dat gebruik maakt van de zogenaamde “Liquid Film Transistor Crystal” technologie.

In eerste instantie zal de Equus worden aangeboden met 2 motoren; een 3.8 V6 die 290 pk levert, en een 4.6 V8 van 366 pk. Beide motoren worden aan een zestrapsautomaat gekoppeld. De Equus is achterwielaangedreven en heeft een bijna perfecte gewichtsverdeling van 52:48 (voor/achter).

Er zijn momenteel geen plannen om de Equus ook buiten Korea te commercialiseren.

.

Nu in het nieuws