"PSG of Wolfsburg, maakt niet uit"

PSG of Wolfsburg, maakt niet uit

"PSG of Wolfsburg, maakt niet uit"

Print
SC Braga is Liverpool, Everton of Sevilla niet. Dus blijft het de vraag of de Rouches zichzelf opnieuw zullen overstijgen tegen een club die zoveel minder uitstraling heeft. En dan is er zondag de topper nog tegen Anderlecht. Een wedstrijd die richtinggevend kan zijn voor de titelstrijd.

Nadat hij vorige week twee interlands met Servië afhaspelde mocht Milan Jovanovic de match tegen Tubeke overslaan wegens schorsing. Hij komt dus uitgerust aan de aftrap tegen Braga. Het Serpent ziet Standard wel afrekenen met de Portugezen al is hij in eerste instantie nog voorzichtig.

Onbekende tegenstander

“Ik moet eerlijk bekennen dat ik niets van Braga weet. Ik ken geen enkele speler. Ik heb alleen wat informatie aan de trainer gevraagd. Hij vertelde me dat ze technisch goed zijn, vanuit een stevige organisatie vertrekken en erg scherp kunnen counteren. De overige info moeten we nog krijgen.

"Ik schat onze kansen op fifty-fifty, maar eigenlijk ben ik dan voorzichtig. In mijn hoofd zie ik ons wel doorgaan. Wie ik dan het liefst wil treffen in de achtste finales? Daar breek ik mijn hoofd niet over. Ik gebruik die energie voor iets anders. Laat PSG of Wolfsburg maar komen, die kunnen we ook aan.”

Anderlecht

De topper van zondag tegen Anderlecht is voor Jovanovic net zo belangrijk als de verplaatsing naar Braga. “Ik kan niet kiezen welke wedstrijd ik het liefst zou winnen. Aan het eind van de rit is de competitie misschien het belangrijkst, maar we hebben het gevoel dat we in de UEFA Cup iets kunnen neerzetten. De voorbereiding op de partij tegen Anderlecht begint donderdagochtend pas."

Luc MARTENS/Stijn JORIS

Meer voetbalnieuws