Personeel Antwerps Zorgbedrijf ontevreden

Personeel Antwerps Zorgbedrijf ontevreden

Personeel Antwerps Zorgbedrijf ontevreden

Print
Antwerpen - Er zal vandaag, in tegenstelling tot eerdere berichten, geen staking plaatsvinden onder het personeel van het gloednieuwe Antwerpse Zorgbedrijf, het vroegere OCMW. Wel vindt er een informatievergadering met de vakbonden plaats. "We vinden het zelf heel erg dat onze klanten, de zwaksten van de samenleving, het slachtoffer worden. Maar onze werkvoorwaarden zijn onleefbaar geworden", aldus de thuisverzorgers en de maatschappelijk assistenten.

De actievoerders pikken het niet dat de maatschappelijk assistenten niet meer in contact mogen komen met de klanten. Ook de nieuwe werkroosters van de thuisverzorgers en het verplicht nuttigen van de lunch bij de klanten heeft weinig voorstanders.

Aandacht vakbond

"Om hygiënische redenen wil je dat met een aantal van hen niet doen", werd eerder al gezegd. Met de actie van woensdag wil het personeel eindelijk wat meer steun krijgen van de vakbonden. "We leggen de blok erop. Het is een wilde staking en we hopen dat de vakbonden ze snel erkent."

Het personeel komt vandaag samen in het sociaal centrum Hof ter Beke om de toekomstplannen te bespreken. De vakbonden willen de grieven van het personeel, na de informatievergadering weer kenbaar maken aan het bestuur.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio