Auto maait 14-jarige van de baan in Westerlo

De veertienjarige Maarten Van den Eynde uit Westerlo raakte gisteren levensgevaarlijk gewond toen hij op weg naar school werd aangereden door een auto. ”Wij wachten bang af”, zegt vader Wim Van den Eynde.

jvandermosten

Maarten Van den Eynde was dinsdagochtend op weg naar school. Toen hij aan het kruispunt van de Boerenkrijglaan en de Hollandsedreef wou oversteken met zijn fiets, werd hij aangereden door een auto.

Speciale strook

”Maarten stak over op de speciale strook voor fietsers”, zegt vader Wim Van den Eynde. ”Een aankomende wagen stopte, waardoor mijn zoon begon over te steken. Maar hij had niet gezien dat er vanuit de tegengestelde richting ook een wagen kwam aangereden. De bestuurder van die auto had Maarten ook niet opgemerkt en reed hem aan.”

De gevolgen van het ongeval zijn heel ernstig. ”Op dit ogenblik is zijn toestand zeer kritiek. Hij heeft zware hersenschade opgelopen. Pas morgen (vandaag, red.) weten we hoe zijn toestand verder zal evolueren. Voorlopig blijft er nog een klein sprankeltje hoop. Wij wachten heel bang af.”

Veilige fietser

Wim Van den Eynde weet niet hoe het ongeval is kunnen gebeuren. ”Maarten is zeker niemand die snel risico’s neemt. Integendeel. Hij is een veilige fietser. Dit is gewoon een heel ongelukkig toeval.”

Korpschef Cris Wandelseck bevestigt dat. “Het kruispunt heeft geen gevaarlijke reputatie”, zegt hij. “Wat gisteren is gebeurd, was een gewoon ongeval. Maar zoals dikwijls bij ongevallen met zwakke weggebruikers, zijn de gevolgen uitermate ernstig.”

Alex KESTENS, Kobe VERHEYEN

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio