Het weer voor woensdag 18 februari

Vanochtend vriest het licht en kunnen er dus overal rijm- en ijsplekken voorkomen. Vanmiddag liggen de maxima rond 4°C en dat is toch enkele graden te fris voor de tijd van het jaar. Het blijft wel droog met afwisselend wolken en soms brede opklaringen.

rweytjens_fr

Ook komende nacht gaat het overal in Limburg vriezen met minima tussen -2 en -4°C. Donderdag is het eerst nog droog met nog een aantal opklaringen. In de loop van de dag neemt de bewolking toe vanuit het noorden en 's avonds kan er eventjes wat neerslag vallen. Maxima opnieuw in de buurt van +4°C.

Vrijdagnacht ligt de koudste lucht weer wat verder naar het oosten waardoor de temperaturen bij ons enkele graden boven het vriespunt blijven hangen. Er staat nauwelijks wind waardoor er mistbanken kunnen gevormd worden. Overdag is het meestal bewolkt maar overwegend droog. De maxima liggen rond 5°C.

Op zaterdag houden we het met wat meeval tot de avond grotendeels droog. Het wordt wel nog wat zachter met minima rond +2°C en maxima tot 7°C. 's Avonds nemen de neerslagkansen dan wel toe.

Zondag kunnen we waarschijnlijk niet aan de nattigheid ontsnappen. Van tijd tot tijd valt er regen of krijgen we een aantal buien over ons heen. De westenwind neemt bovendien toe in sterkte tot vrij krachtig en de maxima bereiken een graad of 7.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN