Vervotte duwt Antwerpse lijst voor Vlaamse verkiezingen

Vervotte duwt Antwerpse lijst voor Vlaamse verkiezingen

Vervotte duwt Antwerpse lijst voor Vlaamse verkiezingen

Print
Inge Vervotte neemt de laatste plaats in bij de opvolgers op de Antwerpse lijst voor de Vlaamse verkiezingen. Een snelle comeback van Vervotte op het nationale bestuursniveau is dus uitgesloten.

Enkele maanden voor de Europese en Vlaamse verkiezingen op 7 juni is er duidelijkheid over de directe toekomst van de drie CD&V-tenoren die opstapten na de Fortiskwestie. Yves Leterme duwt de opvolgerslijst voor de Europese verkiezingen en Jo Vandeurzen is lijsttrekker in Limburg voor de Vlaamse verkiezingen. Inge Vervotte zal de Antwerpse lijst duwen.

Lijst versterken

"Het klopt dat ik door het lijstvormingscomité van de provincie Antwerpen gevraagd ben om de lijst voor de Vlaamse verkiezingen te steunen en te versterken. Ik heb daar goed over nagedacht en heb, na vele contacten met mensen uit de basis van CD&V, besloten om op die vraag in te gaan", reageert Vervotte.

"Na mijn beslissing om niet in de nieuwe regering te stappen, heb ik gezegd dat ik op het federale niveau wenste te blijven als Kamerlid. Daarom zal ik de Antwerpse lijst ook steunen vanaf de laatste plaats bij de opvolgers", besluit ze.

Onverkiesbaar

Net als de ex-premier is Vervotte van op haar plaats op de lijst onverkiesbaar. Het gerucht als zou de ex-minister van ambtenarenzaken naast Leterme staan op de Europese lijst was dus een kwakkel.

De eerste plaats op de Antwerpse lijst voor de Vlaamse verkiezingen is weggelegd voor huidig minister-president Kris Peeters. Hij is blij dat de lijst gesteund wordt door een topfiguur als Vervotte.

.

Nu in het nieuws