Frans koppel veroordeeld wegens verkopen ongeboren kind aan Belgen

Frans koppel veroordeeld wegens verkopen ongeboren kind aan Belgen

Frans koppel veroordeeld wegens verkopen ongeboren kind aan Belgen

Print
In Frankrijk is een jong echtpaar veroordeeld tot een jaar cel met opschorting. Het had geprobeerd om een ongeboren baby aan Belgen te verkopen voor 15.000 euro.

"We hadden al twee kinderen en we kwamen niet rond. Die 15.000 euro was ongeveer het bedrag van onze schulden.

Een kind maken en het afstaan, dat was de enige oplossing die we vonden", aldus de 21-jarige Fransman. Hij had een inkomen van 1.800 euro per maand.

Moord?

"Natuurlijk verkoop je een kind niet. Maar we waren zo ongerust. We zouden met onze kinderen op straat gestaan hebben. Wat willen jullie? Dat we iemand vermoorden voor het geld?"

Daarom plaatste hij samen met zijn vrouw in januari 2007 een advertentie op een Belgische webstek. Het wist daarmee een Belgisch koppel te lokken dat al vijf kinderen had. Na een contact werd een prijs van 15.000 euro voor de baby overeengekomen. De Belgische slachtoffers betaalden uiteindelijk nog een voorschot van 6.000 euro.

Miskraam

Begin 2008 beviel de Franse vrouw van haar derde kind. Aan de Belgen vertelde ze echter dat ze een miskraam had gehad. Die wisten wel beter en dienden een klacht in.

Onze landgenoten vroegen hun 6.000 euro terug, maar de Franse rechter besloot daar niet op in te gaan. Het Franse koppel heeft zijn schulden intussen afgelost en er werd besloten het kind te houden.

.

Nu in het nieuws