Hushovd heeft de snelste benen in Californië

Hushovd heeft de snelste benen in Californië

Hushovd heeft de snelste benen in Californië

Print
De Noor Thor Hushovd (Cervélo) heeft de derde etappe in de Ronde van Californië gewonnen. Na 167 kilometer spurtte hij in de straten van Modesto sneller dan Oscar Freire (Rabobank) en Mark Renshaw (Columbia). De Amerikaan Levi Leipheimer (Astana) blijft leider.

De etappe met start in San José werd helemaal uitgeregend. Leider Leipheimer kwam zelfs even ten val, maar zonder veel erg. Vier renners hadden er wel zin in. Bauke Mollema (Rabobank), Brian Vandborg (Liquigas), Brad White (OUCH-Maxxis) en Jeff Louder (BMC Racing) kozen samen voor de aanval.

Geen risico's

Hun maximale voorsprong bedroeg nooit meer dan 6 minuten. Toen besloot het peloton achter de vier te gaan jagen. Uiteindelijk resulteerde de rit in een massasprint. De Noor Hushovd was erg sterk en won met twee fietslengten. In zijn spoor snelden Oscar Freire en Mark Renshaw naar een podiumplaats. Tom Boonen was de beste Belg. Hij werd dertiende.

"We zijn hier niet echt met een ploeg die een trein kan vormen voor Tom", aldus Boonens ploegleider Wilfried Peeters. "Maar met dit slechte weer wil Tom ook geen onnodige risico's nemen."

Levi Leipheimer blijft leider. Hij heeft een bonus van 24 seconden op de Australiër Michael Rogers (Columbia).

Meer sportnieuws