Bezoekers moeten leren parkeren

Tweeëndertig nieuwe nieuwe handelszaken in het centrum van Beveren: mooi maar geraakt de bezoekers zijn auto wel kwijt? De 172 plaatsen in de ondergrondse parking volstaan niet.

“De opening van Warande Shopping zal niet leiden tot een parkeerprobleem. Het komt er wel op aan de bestaande plaatsen efficiënter te benutten. De uitdaging bestaat erin de mensen wegwijs te maken in het parkeeraanbod”, legt schepen van Mobiliteit Raf Van Roeyen (CD&V) uit.

Betalend kortparkeren

Daarom werd een drieledig systeem uitgewerkt. Op de Grote Markt en in de aanpalende straten wordt het systeem van het betalend kortparkeren uitgebreid. Vraag is een tarief van 3 euro voor twee uur niet te goedkoop is, waardoor het zijn effect voorbijschiet.

“Die discussie werd inderdaad al gevoerd. Maar laat ons hiermee beginnen om niet te veel weerstand op te roepen. We kunnen nog bijsturen”, aldus Van Roeyen.

In de straten verderop geldt het regime van de blauwe zone met parkeerschijf. Gratis maar er komt meer controle. Verder zijn er diverse gratis parkings op wandelafstand.

Zoekverkeer

En wat met het zoekverkeer als de parking onder de Warande volzet is? “Er bestaat een mogelijkheid om het aantal parkeerplaatsen op een bord op de N70 door te geven. Dat kan draadloos”, aldus nog Van Roeyen.

KD

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio