Spoeddienst verhuist naar Gasthuisstraat

Spoeddienst verhuist naar Gasthuisstraat

Spoeddienst verhuist naar Gasthuisstraat

Mol - De dienst spoedgevallen van het Molse Heilig Hartziekenhuis verhuist naar een stuk nieuwbouw aan de voorkant van het gebouw.

De dienst spoedgevallen kan je voortaan bereiken via de Gasthuisstraat in plaats van de Doornboomstraat. Met 14.350 spoedgevallen per jaar is de bijkomende ruimte, de extra bewaking en een overzichtelijke structuur meer dan welkom.

Veiligheid

Bij het binnenkomen van de dienst valt de ruime garage met aparte in- en uitrit op. Ambulances kunnen steeds vooruit blijven rijden, zodat het eenrichtingsverkeer in de Gasthuisstraat niet moet aangepast worden.

“Een balie achter veiligheidsglas verhoogt de veiligheid van de verpleegkundigen. Niet iedereen kan de toegangsdeur openen, zodat we agressievelingen kunnen weren”, weet hoofdverpleegkundige Fons Melis.

Kinderen

Ook aan de kinderen werd gedacht. Zowel in de wachtzaal als in de kinderbehandelkamer versieren kleurrijke tekeningen de muren. “Dat verkleint de stap naar een opname”, legt Melis uit.

In de centrale werkruimte verdeelt een beveiligde kast alle medicijnen. Verplegend personeel moet zich registreren, de gegevens van de patiënt worden ingegeven en pas dan verschijnen de pillen.

Geen MUG

Met twee reanimatiekamers, een brandwondenkamer en een nachthospitaal voldoet de spoeddienst aan alle eisen. “Alleen een MUG missen we”, zegt Melis.

“Dat is jammer. Veel jonge mensen die kiezen voor werk op een spoeddienst, willen ook mee met de MUG. Daarom is het voor ons moeilijk om goed personeel aan te trekken.”

Zondag tussen 14u en 17u kan iedereen een kijkje komen nemen op de nieuwe afdeling.

Nele CAEYERS

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio