"Les Wallons, c'est du caca" choqueert Olivier Maingain

Olivier Maingain, voorzitter van het FDF, is "gechoqueerd". Door het gezang van de Genk-supporters tijdens een uitwedstrijd op Tubeke enkele maanden geleden, maar vooral omdat de Belgische voetbalbond dat gezang catalogeert als "niet kwetsend of beledigend, maar eerder ludiek".

ghouben

Maingain maakte zijn verontwaardiging dinsdag bekend. Volgens het Uitvoerend Comité van de Belgische voetbalbond (KBVB) moeten de gezangen van de Genk-supporters gezien worden in hun "ludieke, spottende en plagerige context".

Kordaat optreden

"Enkel een kordaat optreden van de autoriteiten, door de strikte toepassing van de wet kan het fenomeen indijken. De beslissing van KBVB gaat helemaal niet in de die richting", aldus Olivier Maingain op de site van de krantengroep

Sudpresse

.

Derwa

Tijdens de wedstrijd Tubeke-Genk scandeerden de Genk-fans ondermeer "Les Wallons, c'est du caca". Bestuurslid Louis Derwa van Tubeke stapte daarop het veld op en vroeg aan de scheidsrechter om de wedstrijd stil te laten leggen, maar die ging daar niet op in. De gezangen en het optreden van Derwa haalden wel alle journaals.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL