"Yvonne Verbeeck werd voor miljoenen opgelicht door haar neef"

De Vlaamse actrice en zangeres Yvonne Verbeeck (95) zit financieel volledig aan de grond. De vrouw werd voor miljoenen opgelicht door haar eigen neef, die recent overleden is. Dat beweert Jacky Lafon in een interview.

mgeysmans

"Yvonne is de laatste jaren door een hel gegaan. Haar neef (82) en intussen overleden, heeft Yvonne ooit weten te overtuigen om hem als enige de volmacht op haar bankrekeningen te geven. Voor het geval dat… Yvonne is zo vele miljoenen oude Belgische franken kwijt", vertelt Jacky Lafon.

Lafon zweeg naar eigen zeggen jaren uit liefde voor Yvonne, maar vindt de situatie nu echt uit de hand lopen. "Haar pensioenuitkering gaat integraal naar het rusthuis waar ze verblijft. Maar voor extraatjes moet ze een beroep doen op het OCMW. Toen ze dat vernam, drong de realiteit pas echt tot haar door. Er rest Yvonne niets meer dan de spullen uit het rusthuiskamer", aldus Lafon tegen het weekblad Story.

OCMW-begrafenis

Haar geld terugeisen kan Yvonne niet meer, haar neef die haar oplichtte is ondertussen gestorven aan leukemie, en haar geld is geërfd door de naverwanten van haar neef. "Als ik Yvonne zie zitten, zou ik zo mijn handtas aan haar geven."

"Weet je waar ik helemaal kapot van ben geweest? Toen Yvonne na haar brandwondenongeval in coma lag, belde die neef: "Jacky, het is bijna gedaan met Yvonne. Schrik niet, ze heeft niets meer. Ze heeft alles opgedaan, ze wordt begraven met het OCMW!" Ik trilde, hoe durfde hij zoiets te zeggen. Toch vind ik niet dat ik het recht heb om de naverwanten te contacteren. Ik hoop dat de de kinderen ooit de waarheid leren kennen en haar financieel helpen", besluit Lafon.