"Opel Antwerpen gaat dicht"

Het vooraanstaande Amerikaanse nieuwsagentschap Bloomberg heeft uit goed ingelichte bron vernomen dat General Motors van plan is om vier vestigingen in Europa te sluiten. Onder die vier fabrieken zou de Opelfabriek in Antwerpen zitten.

jvangeyte, jrosquin

Voorts wist de anonieme bron te melden dat naast de fabriek in Antwerpen ook de vestiging in Bochum de deuren zou moeten sluiten. De fabriek in Eisenbach zou dan weer verkocht worden.

Dinsdagavond zou de Amerikaanse autoconstructeur zijn herstructureringsplannen bekend maken. Mogelijk komt er dan duidelijkheid over de fabriek in Antwerpen.

Drie of meer sluitingen

Maandag wist het gespecialiseerde blad Automotive News Europe ook te melden dat General Motors overweegt om dit jaar drie of meer autofabrieken in Europa te sluiten om de productie af te stemmen op de gedaalde vraag. Eén daarvan zou Opel Antwerpen zijn.

De fabrieken die het meest bedreigd zijn, zijn volgens het blad die van Antwerpen, Ellesmere Port in Groot-Brittannië en een Duitse site. Het baseert zich daarbij op anonieme bronnen dicht bij het dossier.

Woordvoerder Nelson Silveira van GM Europe wil niet reageren op de berichten. Het is niet voor het eerst dat de naam van Opel Antwerpen opduikt in lijstjes van bedreigde sites.

JVG

Lees ook: "GM kan nu elk ogenblik faillissement aanvragen" Lees ook: Bonden hopen dat staat Opel overneemt

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio