Debatteer mee over de heraanleg van de Scheldekaaien

Niemand kan voorbij aan de herinrichting van de Scheldekaaien. Want via tafelgesprekken krijgen inwoners en bezoekers van de stad begin maart inspraak.

jvandermosten

Om de Scheldekaaien nog meer van iedereen te maken, organiseren de stad, ACW en Unizo tafelgesprekken over de herinrichting van de langste straat van de binnenstad.

Natuurlijk kunnen die suggesties het werk van architecten niet vervangen. “Maar bepaalde ideeen kunnen worden opgenomen in concrete ontwerpen”, stelt schepen voor Stadsontwikkeling Ludo Van Campenhout (Open Vld).

Lees hier 'Denk mee over de nieuwe Scheldekaaien', het standpunt van redacteur Johan VAN BAELEN.

De redactie kende graag nu al mening! Neem deel aan onze poll, of post een reactie.

Architecten

De inbreng van de bewoners is nuttig om de lokale toets niet te verliezen. Maar even belangrijk is het werk van de aangestelde architecten.

Het Portugese studiebureau Proap legt tegen donderdag 19 maart het voorontwerp van een omvattende visie voor. Het Belgische Wit en de Italiaanse bureaus Idroesse en D-Recta tonen die dag hun ruwe schetsen.

Op de plannen zullen dan de realiseerbare ideeën van de tafelgesprekken worden geënt. Tegen het einde van het jaar moet Proap dan met een Masterplan komen en kunnen de werkzaamheden starten.

Inschrijven voor een tafelgesprek kan tot 27 februari via 03-22.11.333. Meer info op http://www.onzekaaien.be

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio