Bart De Wever trekt Antwerpse lijst N-VA

De Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA) heeft zaterdag de provinciale lijsttrekkers voor de Vlaamse verkiezingen voorgesteld. Partijvoorzitter Bart De Wever gaat voorop in de strijd in Antwerpen.

pirombouts

Ex-partijvoorzitter Geert Bourgeois is en blijft het boegbeeld van de partij in West-Vlaanderen, Mark Demesmaeker trekt de lijst in Vlaams-Brabant. Jan Peumans is lijsttrekker voor Limburg. De dove Helga Stevens is de enige vrouw in het gezelschap: zij trekt net als in 2004 de lijst in Oost-Vlaanderen. Op de Brusselse lijst ten slotte staat Karl Vanlouwe, voorzitter van N-VA Brussel, helemaal bovenaan.

Volwaardige Vlaamse fractie

De N-VA wil na de verkiezingen "opnieuw een volwaardige Vlaamse fractie vormen" in het Vlaams Parlement, en "indien mogelijk nog wat uitbreiden", aldus Bart De Wever. "Wij doen ook niet aan politiek om ministertje te spelen. Het is aan de kiezer om de kaarten te verdelen", zei hij in zijn speech.

Ondanks de kater die de partij overhield aan het kartel met CD&V, wil N-VA gerust regeringsdeelname overwegen "indien de kiezer ons kaarten toebedeelt waarmee we een betekenisvol verschil kunnen maken".