Mechelaar betrapt bende autokrakers

Print
Mechelen - Een Mechelaar toonde zaterdag flink wat lef toen hij een bende auto-inbrekers heeft achtervolgd. Dankzij het moedige optreden van de man werden drie van de criminelen vrijwel onmiddellijk ingerekend.

Al twee weken op rij werd de Frans Halsvest geplaagd door inbraken in auto’s. Veel mensen uit de buurt waren bevreesd voor een derde keer. Zover wilden ze het afgelopen weekend niet meer laten komen, en dus waren ze zaterdagavond extra alert.

Een jong koppel was net gestart met de voorbereidingen voor het avondeten toen de vrouw des huizes buiten een slag hoorde. Haar echtgenoot stoof meteen naar buiten. De dieven hadden net een ruit van zijn auto verbrijzeld. Bij een buur was op dat moment al een gps-toestel uit zijn bestelwagen gestolen.

Anonieme getuigenis

Omdat zijn vrouw bang is voor een herhaling van de feiten komt de achtervolger met zijn naam liever niet in de krant: “Vlak voor mijn neus zag ik twee van die gasten wegspurten. Zonder nadenken, ben ik er achter gelopen. Ik heb nog naar een buurman geroepen om ze tegen te houden.”

Zijn echtgenote verwittigde ondertussen de politie. “In de tunnel van station Nekkerspoel kreeg ik een van hen, een dikkere, te pakken. Wij lagen op de grond. Maar zijn kompanen kregen dat in de gaten en keerden terug. Daarop zijn ze me beginnen schoppen en slaan op mijn hoofd en de rest van mijn lichaam.”

Zeven patrouilles

Wellicht omdat er een trein arriveerde, sloegen de dieven op de vlucht. Lang konden ze gelukkig niet meer genieten van hun vrijheid.

Door de inzet van minstens zeven patrouilles kon de Mechelse politie snel een 17-jarige uit Sint-Jans-Molenbeek en twee 18-jarigen uit Brussel en Koekelberg arresteren.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio