Groot-Brittannië weigert Geert Wilders toegang tot grondgebied

Groot-Brittannië weigert Geert Wilders toegang tot grondgebied

Groot-Brittannië weigert Geert Wilders toegang tot grondgebied

Print
De Nederlandse politicus Geert Wilders is niet welkom in Groot-Brittannië. Wilders zou volgens de Britse overheid een gevaar vormen voor de openbare orde en veiligheid.

Wilders, leider van de rechtse Partij van de Vrijheid (PVV), zou op uitnodiging in het Britse Hogerhuis zijn controversiële film 'Fitna', waarin felle kritiek wordt geuit op de islam, gaan voorstellen.

Zover zal het echter niet komen, want Londen vreest dat de komst van Wilders voor problemen kan zorgen inzake veiligheid.

"Laffe opstelling"

Wilders is furieus. "Groot Brittannië offert de vrijheid van meningsuiting op. Zoiets verwacht je in Saoedi Arabië, maar niet in Groot Brittannië. Ik vind deze laffe opstelling van de Britse regering echt heel erg. Ik ben gewoon uitgenodigd door een Brits parlementslid", aldus Wilders tegen De Telegraaf.

"Ik overweeg sterk de proef op de som te nemen en gewoon het vliegtuig te nemen. Dan zie ik wel wat er gebeurt. Maar ik hou daar nog wel een slag om de arm over omdat ik eerst wil uitzoeken wat de procedures zijn", klinkt het nog.

"Betreurenswaardig"

De Nederlandse minister van Buitenlandse zaken Maxime Verhagen stelt dat het "betreurenswaardig is dat een Nederlandse parlementariër de toegang tot een ander EU-land wordt geweigerd”.

.

Nu in het nieuws