Achtjarig meisje weigert drie weken lang te eten en sterft

Een achtjarig Brits meisje is overleden aan de gevolgen van uitdroging en uithongering. Het meisje uit het Engels St Dennis weigerde al drie weken lang om nog te eten of te drinken nadat de tandarts acht melktanden operatief had verwijderd.

jrosquin

Als gevolg van een gebrekkige mondhygiëne had Sophie Waller last aan een tand, maar ook andere tanden waren aangetast. Het meisje weigerde echter om naar de tandarts te gaan, maar haar moeder wist haar toch te dwingen om naar de kliniek te gaan.

Baxter

De plaatselijke dokter trok, naar eigen zeggen met de toestemming van de ouders, meteen acht melktanden. Moeder Janet Waller betwiste echter nadien dat ze de toestemming had gegeven om acht tanden van haar dochter te laten trekken.

Meteen na de operatie weigerde het meisje om nog te eten en bijgevolg verbleef ze nog 11 dagen in het ziekenhuis waar ze gevoed werd via een baxter. Eens thuisgekomen bleef Sophie hardnekkig weigeren om te eten. Een kinderpsycholoog kon de ouders overhalen om niet opnieuw naar het ziekenhuis te gaan en zei dat het probleem zich mogelijk vanzelf zou oplossen.

11 kilogram vermagerd

23 dagen na de operatie kon Sophie echter niet meer lopen en viel haar haar uit. Het meisje was inmiddels 11 kilogram verloren, een derde van haar totale lichaamsgewicht. Uiteindelijk gaven haar nieren de geest en bezweek Sophie aan de gevolgen van uitdroging.