Amerikaanse Senaat keurt herstelplan goed

Amerikaanse Senaat keurt herstelplan goed

Amerikaanse Senaat keurt herstelplan goed

Print
Het grootschalige herstelplan voor de Amerikaanse economie is dinsdag goedgekeurd door de Senaat. President Obama hoopt het plan één der dagen te kunnen ondertekenen nadat het Huis van Afgevaardigden een andere versie van het plan eerder al had goedgekeurd.

61 Senatoren stemden voor het plan, 37 tegen, nadat de Democraten drie Republikeinen wisten te overhalen om voor het plan te stemmen. Het plan dat de stemming in de Senaat overleefde behelst dat er 838 miljard dollar overheidsgeld wordt uitgetrokken om de economie weer op de rails te krijgen.

Midden februari in voegen?

Het Huis van Afgevaardigden stemde een lichtjes gewijzigd plan goed, dat een investering van 819 miljard dollar omvatte. Beide plannen moeten nu samengesmolten worden tot één herstelplan, waaronder president Obama zijn handtekening kan zetten. De regering hoopt dat het plan midden februari in voegen kan treden.

Reddingsplan voor banken

Vandaag werd eveneens beslist om 1.000 miljard dollar uit te trekken om het consumentenkrediet en de hypotheekleningen te ondersteunen. Het plan werd voorgesteld door de Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner (foto) die benadrukte dat het economische herstelplan alleen niet voldoende zou zijn om de economie weer te kunnen aanzwengelen.

De regering zal onder meer voor 500 miljard dollar aan rommelkredieten van de banken overnemen. Voorts wil de regering-Obama de kmo's en de woningmarkt een duw in de rug geven.

.

Nu in het nieuws