Antwerpen heeft zijn eerste Huis van de Student

Print
Antwerpen - Op 27 januari opende het eerste Huis van de Student haar deuren op de Sint-Jacobsmarkt in Antwerpen. In het huis kunnen studenten en toekomstige studenten terecht met al hun vragen over de stad of haar beleid.

Het initiatief gaat uit van de vzw Antwerpen Studentenstad, een organisatie die onder andere ook al zorgde voor de gele fietsen in het Antwerpse straatbeeld. De vzw wil Antwerpen als internationale studentenstad op de kaart zetten.

Tijdelijke locatie

Het Huis van de Student bevindt zich momenteel op de Sint-Jacobsmarkt, maar dit is een tijdelijke locatie. Over drie jaar verhuist de vzw Antwerpen Studentenstad naar een groter gebouw op de Kleine Kauwenberg, tegenover de campus van de Universiteit Antwerpen.

Nieuwe site

Naast de oprichting van het Huis van de Student heeft de vzw Antwerpen Studentenstad ook een nieuwe site. Voorlopig is de site nog vrij statisch, maar daar wil de vzw verandering in brengen. De bedoeling is dat Antwerpse studenten de site zelf vorm geven. Dit door er zelf allerhande berichtjes, interessante receptjes en tips op te zetten. Zo moet de site op termijn een online gemeenschap worden.

Interview

Beluister in deze (mp3) een gesprek met Veerle Desimpelaere, coördinatrice van het Huis van de Student.

© 2009 - StampMedia - Thomas De Ridder

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio