Antoine Vanhove op 71-jarige leeftijd overleden

Print

Antoine Vanhove op 71-jarige leeftijd overleden

Antoine Vanhove, voormalig algemeen directeur van Club Brugge, is op 71-jarige leeftijd overleden. Vanhove leed aan longkanker.

"Club Brugge meldt met verslagenheid de dood van bestuurder en gewezen algemeen directeur Antoine Vanhove. In de herst van 2008, kort na zijn 71e verjaardag, werd Antoine ziek. Zijn gevecht tegen longkanker bleek te zwaar.", klinkt het op de website van Club Brugge.

Gouden transferhanden

"Met Antoine Vanhove in een leidinggevende rol groeide Club Brugge door naar de absolute top van België, met landstitels en bekerzeges bij de vleet. Zijn neus voor talent en zijn vele goede contacten in binnen- en buitenland leidden o.a. tot de ontdekking van goudhaantje Marc Degryse of van spitsen genre Farina, Amokachi, Spehar, Stanic en Balaban. De man met de gouden transferhanden is nu een legende", klinkt het nog.

Voetbalbond

Vanhove maakte 35 jaar lang, tot aan zijn dood, deel uit van het bestuur van blauw-zwart. Vanhove was ook nog steeds voorzitter van de Technische Commissie van de Voetbalbond en lid van het Uitvoerend Comité van de bond.

Meer voetbalnieuws