Het weerbericht voor dinsdagavond 10 februari

Vanavond zijn er boven Limburg eerst nog een aantal buien actief. Daar kunnen best nog een paar pittige gevallen tussen zitten en zelfs een donderklap behoort tot de mogelijkheden. Na middernacht blijft het overal droog. Er verschijnen een aantal opklaringen en de temperatuur zal tot het vriespunt zakken, aan de bodem zelfs nog wat lager.

Het kan dus gevaarlijk glad worden op de wegen.

Woensdagvoormiddag blijft het waarschijnlijk overal droog. We krijgen een afwisseling van wolken en opklaringen waarbij de temperatuur oploopt tot maximum 4°C. In de namiddag en avond kunnen er een aantal winterse buien vallen. In de nacht naar donderdag heeft zo'n lokale bui sneeuw aan boord.

Donderdagochtend vriest het overal licht en het is best mogelijk dat we op een aantal plaatsen wakker worden met een wit landschap. Overdag blijft de NW-wind onstabiele lucht aanvoeren en kan er dus van tijd tot tijd een winterse bui of sneeuwbui vallen al zijn er ook langdurig droge periodes. De maxima zetten nog een stapje terug naar een graad of 3 boven het vriespunt.

In de nacht naar vrijdag liggen de minima tussen -4°C in de Kempen en -2°C in de Limburgse stadskernen. Overdag halen we opnieuw 3 tot 4°C en blijft het afgezien van een lokale winterse bui op de meeste plaatsen droog.

Ook tijdens het weekend houden we dit winters getinte weertje vast met kans op enkele sneeuwbuien en maxima rond +3°C op zaterdag en maar net boven het vriespunt op zondag. In de nachten vriest het licht tot plaatselijk matig.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN