Experten Fortis-commissie nemen ontslag

Print
De vier experten van de parlementaire onderzoekscommissie die de rol van de regering-Leterme in de zaak-Fortis zouden onderzoeken, hebben allen ontslag genomen. Mogelijk betekent dit het einde van de commissie.

De commissie werd opgericht om uit te zoeken of de regering zich heeft ingemengd in de gerechtelijke procedure inzake de verkoop van Fortis Bank. De commissie bestond uit parlementsleden en experts. Die experts zijn van mening dat het parlementaire onderzoek in het vaarwater van het gerechtelijke onderzoek dreigt terecht te komen.

In dat geval zou de commissie die opgericht werd om te onderzoeken of het principe van scheiding der machten geschonden werd, dat principe immers zélf schenden. Dit meldden de experten eerder al. Nu hebben ze hun conclusies getrokken en stappen ze op.

Voor meer informatie, lees het artikel "De Fortiscommissie na het expertenrapport" op de expertensite van John De Wit

Einde van de commissie?

Het ontslag van de vier brengt de commissie in de problemen. Voorzitter Bart Tommelein (Open Vld) zegt niet voort te kunnen werken zonder de vier experten.

Woensdag vindt in Brussel de aandeelhoudersvergadering van Fortis plaats. Dan wordt er voor of tegen de verkoop aan BNP Paribas gestemd.

.

Nu in het nieuws