Braziliaanse speelt hoofdrol in schooltoneel

Braziliaanse speelt hoofdrol in schooltoneel

Braziliaanse speelt hoofdrol in schooltoneel

Print
Turnhout - De Braziliaanse Thaís Sanches Cardoso woont amper zes maanden in België en kaapte nu al de hoofdrol weg in het schooltoneel van Atheneumcampus Boomgaard.

Dankzij het uitwisselingsprogramma van AFS, kan Thaís een jaar lang schoollopen in Turnhout. Momenteel is ze halfweg, maar het leukste moet nog komen.

Donderdag om 20u (er zijn nog kaarten!) speelt ze in de turnzaal van de school de hoofdrol in het toneel De Waarzegster van Jo Buelens. “Het stuk gaat over een Braziliaans meisje dat naar België komt en op school geconfronteerd wordt me vooroordelen”, vertelt regisseur Bob Versmissen.

Overtuigd

Toeval? Toch wel. “We kiezen altijd een tiental stukken uit en kijken dan naar de belangstelling binnen de school. Toen er nog drie toneelstukken over waren, waaronder De Waarzegster, zei er iemand plots dat er effectief een Braziliaans meisje in de school rondloopt. Toen waren we natuurlijk meteen overtuigd”, zegt Versmissen nog.

Voor Thaís is het niet de eerste keer op de planken. “In Brazilië volg ik al zes jaar toneel. Maar hier moet ik wel een liedje zingen. Elk jaar stelt de regisseur voor om een musical te doen, maar ik wij zeggen altijd: nee nee, niet doen. En nu kom ik België, moet ik solo zingen en dan nog in het Nederlands!”, lacht ze.

Geweldig

Maar volgens Versmissen doet ze het geweldig. “Qua toneelspelen, heeft ze alvast niets meer bij te leren. Ze is veel opener en expressiever dan onze andere leerlingen. En de taal gaat ook heel goed.”

Thaís koos om naar België te komen omdat het een beetje anders is. Turnhout is in haar ogen heel klein. “Ik woon in een stad in het zuiden die zo groot is als een derde van Vlaanderen. Mijn grootouders wonen in een dorp. En dat is nog twee keer groter dan Turnhout. Maar ik woon hier graag.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio