Wedbos raakt stap voor stap bevolkt

Print
Geel - De grote verhuizingsoperatie naar Wedbos is gestart. De administratie en sociale dienst van het Geelse OCMW vinden als eerste een onderkomen in het zorgcentrum. De rusthuisbewoners volgen op 25 februari.

Het nieuwe zorgcentrum Wedbos van het OCMW in de J.B. Stessensstraat is zo goed als klaar. De site verzamelt een rustoord, een administratief centrum, serviceflats en een dienstencentrum.

De administratie en de sociale dienst van het OCMW verhuisden maandag als eerste naar de nieuwbouw. De opluchting om het verlaten van het onpraktische gebouw in de Stationsstraat hing voelbaar in de gangen.

Functionaliteit

“Alles staat in het teken van functionaliteit. Het gebouw krijgt een onthaal met aparte balies voor rusthuis en OCMW. De adminstratie van de sociale dienst verdriedubbelt in ruimte. Toestanden met mensen die in de gangen moeten wachten, behoren tot het verleden. De financiële dienst beschikt nu over een eigen balie met een aparte toegang voor mensen met een handicap”, zegt OCMW- voorzitter Ivo Bollen.

“Het gebouw is met zorg voor ons personeel ontworpen. Open als het kan, maar gesloten als het moet. Zo kan het personeel van de sociale dienst bij agressie steeds weg via een aparte deur. Al moeten we die agressie niet overroepen. Ik maakte in veertien jaar twee gevallen mee”, vertelt Ivo Bollen nog.

Februari

De grootste verhuizing volgt eind februari. Dan trekken de bewoners van het huidige rustoord Wedbos naar hun nieuwe thuis aan de overkant. Hiervoor gaat een veertigtal senioren een nacht bij familie overnachten. Het dienstencentrum opent tegen de zomer.

Nieuw adres en algemeen nummer OCMW-Geel: J.B. Stessensstraat 69 in Geel. Tel.: 014-56.70.00

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio