Stad hangt camera op Vismarkt

Stad hangt camera op Vismarkt

Stad hangt camera op Vismarkt

Print
Mechelen - Somers stemt toe. Na de steekpartij van het voorbije weekend vragen de cafébazen op de Vismarkt meer politie en een bewakingscamera op hun plein. Burgemeester Bart Somers (Open Vld) belooft daar werk van te maken.


De burgemeester wil het echter niet bij de investering in een camera houden. Hij nodigt de horeca ook uit om mee te stappen in een project van privébewaking zoals dat reeds bestaat in de stationsbuurt.

Onderwerp

De gebeurtenissen van zaterdagochtend zijn op de Vismarkt en in de rest van de stad onderwerp van gesprek.


“Het is een spijtig voorval. Overdag en ’s avonds zijn hier nooit problemen. Maar ’s nachts kan het af en toe wel eens uit de hand lopen”, zegt uitbater Kris Kuijpers van café Den Akker.

“Daarom zou het geen slechte zaak zijn om hier tussen drie en vijf uur ’s ochtends agenten in burger te laten patrouilleren. Al moet de politie voor mij zeker niet permanent op de Vismarkt parkeren zoals dat enkele jaren geleden gebeurde aan het station.”

De investering in een bewakingscamera lijkt hem meer dan zinvol. “Aan die op het Lamotgebouw hebben wij weinig. De beelden zijn nooit bruikbaar”, weet Kuijpers.

Overleg

De burgemeester plant alvast een overleg met de horeca op de Vismarkt. “ Agenten in burger en een bewakingscamera zijn voor mij bespreekbaar als de uitbaters dat wensen. Wij gaan er werk van maken. Wij moeten er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de Vismarkt het gezelligste plein van Mechelen blijft”, stelt Bart Somers.

Zelf stelt hij voor om in de uitgaansbuurt een gesubsidieerd project met portiers uit te werken. “Aan het station hebben wij bewezen dat dit werkt.”
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio