Vrouw boort gat in elektrische leiding

In de Jean Jaurèsstraat raakte een vrouw maandag rond 14.30u een elektrische leiding. Ze raakte verbrand. De buurt zat vier uur zonder elektriciteit.

jvandermosten

Galyna Langhmans, een vrouw van Oekraïnse origine, wilde in de slaapkamer een schilderij ophangen. Tijdens de werkzaamheden raakte ze een elektrische kabel waar 380 volt doorstroomt. En dat bleef uiteraard niet zonder gevolgen.

“Ik hoorde een harde knal”, zegt buurman François Huys te kennen. “En toen merkte ik heel wat rook op bij de buren. Ik belde de brandweer, die vlug ter plaatse was.”

Schilderij

Willy Langhmans, de echtgenoot van Galyna, was op het ogenblik van het ongeval niet thuis. “Galyna is met zware brandwonden aan de handen naar het ziekenhuis van Reet overgebracht”, zegt hij.

“Mijn vrouw vertelde me achteraf dat ze een schilderij wilde ophangen. Ze boorde eerst een gat in de muur. Toen ze er een vijs in wilde aanbrengen, moet ze de elektrische kabel hebben geraakt.”

Steekvlam

Een enorme steekvlam deed zich voor. “Zoldering, vloer en muur, raakten zwart geblakerd. Het is niet uitgesloten dat Galyna naar het brandwondencentrum van Stuivenberg wordt overgebracht."

"Maar eigenlijk mag mijn vrouw nog van geluk spreken. In aanraking komen met een kabel van 380 volt heeft meestal de dood tot gevolg.”

De man heeft ook niets dan lof voor de brandweer en Infrax, dat de elektriciteit kwam herstellen.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio