Lizin moet haar gsm-rekening zelf betalen

Anne-Marie Lizin, de gevallen burgemeester van Huy, mag haar gsm-rekening van 1.262 euro zelf betalen. Het gemeentebestuur van Huy weigert de factuur.

"En de reden is simpel", aldus schepen voor financiën Jacques Mouton (MR) van Huy, "mervrouw Lizin is als burgemeester met ziekteverlof". Lizin verblijft momenteel in Frankrijk waar ze revalideert.

Ze pleegde 478 telefoontjes en kreeg 117 oproepen binnen. Van al die telefoontjes waren er een twintigtal gericht aan haar gemeentesecretaris, er was ook een gesprek van 54 minuten met haar schepen voor openbare werekn Housiaux, die beschouwd wordt als de nieuwe sterke man in Huy. Volgens de MR-schepen loopt de gsm-factuur van Lizin tijdens een gewoon werkjaar op tot ongeveer 9.000 euro.

Privé-gesprekken?

Lizin betaalt privé-gesprekken doorgaans terug aan de stad Huy. En volgens gemeentesecretaris Michel Borlée is het Anne-Marie zelf die haar telefoonrekening uitpluist. Maar dit keer is dat dus door anderen gedaan.

Zo heeft mevrouw Lizin 61 keer getelefoneerd met haar medewerker in de senaat en een 30-tal keer met haar man. Maar niet één keer met PS-voorzitter Elio Di Rupo. Het was Di Rupo die besliste Lizin als PS-lid te schorsen omwille van vermeend misbruik van gelden van het ziekenhuis van Huy.

Nu in het nieuws