Scolari krijgt 17 miljoen euro oprotpremie

Felipe Scolari steekt 17 miljoen euro oprotpremie op zak na zijn ontslag als coach bij Chelsea. Dat is meer dan het budget van zowat drie vierden van de Belgische eersteklassers.

Dat weet de Franse sportkrant L'Equipe. Roman Abramovich, de steenrijke eigenaar van de Londense club, zou daar niet onderuit kunnen. Abramovich had nochtans gezworen geen geld meer in zijn club te pompen zolang de crisis duurt.

De Braziliaan Scolari was zeven maanden aan de slag bij the Blues maar verdiende in die korte tijd meer dan tijdens zijn vijfjarige termijn als nationale coach van Portugal. Het doelpuntenloze gelijkspel tegen Hull City is de druppel geweest. Chelsea ziet leider Manchester United zeven punten uitlopen.

Nu Rijkaard?

Aan kandidaat-trainers voor de rijke Londse club is geen gebrek. Zou zou Avram Grant, die voor Scolari plaats moest ruimen, opnieuw in de running zijn. Ook Roberto Mancini, Guus Hiddink en Gianfranco Zola worden genoemd.

Maar volgens SkySports is Frank Rijkaard de meest voor de hand liggende keuze. De Nederlander gaf al aan elk aanbod te zullen bestuderen.

Lees ook: Chelsea zet coach Scolari aan de deur

Meer sportnieuws