Uitverkoop in videotheek Buizegemlei

Uitverkoop in videotheek Buizegemlei

Uitverkoop in videotheek Buizegemlei

Print
Edegem - De bewoners van wijk Buizegem vinden het allemaal spijtig dat hun videotheek op de hoek van de Buizegemlei zijn laatste maanden ingaat. Patrick, die vijf jaar de videotheek uitbaatte, houdt nu een uitverkoop van zijn videotheek.

Slechte tijd om te investeren

"Er zijn verschillende factoren waarom ik stop met de videotheek." legt hij uit. "Ten eerste huur ik dit pand en nu wil de eigenaar het verkopen. De onwetendheid om in zee te gaan met een nieuwe eigenaar speelt zeker een rol, maar ook de achteruitgang van het DVD verhuur is een belangrijke factor. Het is gewoon een slechte tijd om ergens in te investeren."

Ira, een meisje uit de buurt, had het einde van de videotheek wel wat verwacht: "Zeker nu met de crisis en de concurrentie van de grotere videotheek in het centrum."

Toch blijft Patrick geloven in het terugkomen van het lenen van DVD's: "Mede door de crisis sluiten veel videotheken en diegene die over blijven zullen in de toekomst enkel sterker worden. The strong will survive."

De daling van de omzet van het DVD verhuur is volgens Patrick te wijten aan het illegaal kopiëren en de snelle verkoop van nieuwe DVD's in de winkels. "De videoheek is gelegen in een buurt waar veel gezinnen wonen. Tijdens de week was het steeds rustig in de zaak, maar de weekends waren wel uitschieters, afhankelijk van het weer. Veel gezinnen in de wijk kunnen zich ook abonnementen veroorloven van Telenet of Belgacom, waardoor ze minder snel een DVD bij ons kwamen huren."

Vaste klanten

Toch zullen de bewoners uit de wijk hun vertrouwde videotheek missen. "Ik kwam hier graag, omdat deze videotheek heel overzichtelijk was." getuigt Nicole. "Het was handig, een videotheek dicht bij de deur te hebben." zegt Martine. "En uitbater Patrick is zeer sympathiek.Je kon daar altijd iets aan vragen."

Ook Ira is positief over de service in de videotheek: "Hier werkten steeds vriendelijke mensen die altijd behulpzaam waren." Het is dus duidelijk dat de videotheek op zijn vaste klanten kon rekenen en nu ook in deze laatste maanden.

Uitverkoop

Vanaf 9 februari tot en met 31 maart 2009 houdt Patrick een DVD uitverkoop in zijn videotheek. De eerste dag van die uitverkoop kende al een groot succes. "Er is al heel veel volk geweest, meer dan ik verwacht had." zegt Patrick lichtjes aangedaan en vermoeid. Wanneer alle DVD's de deur uit zijn, met uiterste datum 31 maart, valt het doek definitief over de videotheek op de hoek van de Buizegemlei.

Ellis Van Brussel

Dit artikel werd geschreven door een burgerjournalist. Wilt u meer informatie over ons project burgerjournalistiek of hebt u zin om zelf artikels te schrijven voor gva.be? Mail ons dan!

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio