Racen kan niet meer op kerkhof tijdens weekend

Roger Tack is ploegleider bij het administratief centrum voor de begraafplaats Ruggeveld in de August Van de Wielelei. Hij kan de beslissing begrijpen. “Het kerhof was niet meer veilig. We kregen vaak te horen dat het hier bijna een snelweg was tijdens de weekends. We hopen met deze regeling ook het aantal diefstallen te verminderen. Dikwijls staken mensen een plant of boompje in hun koffer.”

Het verbod is van toepassing op al de begraafplaatsen in Antwerpen. De enige uitzondering is kerkhof Schoonselhof, dat ongeveer zeven keer groter is dan kerkhof Ruggeveld. “De nieuwe regeling is er om misbruik tegen te gaan. Soms staan hier zo veel wagens dat ze langs elkaar heen moeten manoeuvreren”, zegt Roger Tack.

Slagboom is te duur

Toch beseft Roger Tack dat deze beslissing invloed heeft op mensen met een handicap. “De perfecte oplossing zou een slagboom zijn die geopend kan worden met een badge. Alleen personen met een handicap krijgen die badge, zodat zij wel toegang kunnen krijgen met de auto. Maar zo’n systeem is veel te duur.”

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio