Baarlenaren schrijven spannend estafetteboek

Print
Baarle-Hertog - De bib van Baarle is een schrijfestafette gestart. Literaire deelnemers breien telkens een nieuw hoofdstuk aan een doorlopend verhaal.

De gezamenlijke bibliotheek van de twee Baarles wil tijdens de Week van de Amateurkunsten (WAK) eind april uitpakken met een spannend boek met een origineel opzet.

Verscheidene auteurs schrijven aan het voorlopig titelloze werk. Eén voor één voegen ze een hoofdstuk aan het verhaal toe, waardoor de verhaallijn nog alle richtingen uit kan waaieren.

Internet

“De eerste twee hoofdstukken staan nu op internet”, zegt coördinator Peter van den Heijkant van de bibliotheekkoepel Theek 5. “Een tiental schrijvers uit Baarle en omstreken voegt de volgende dagen telkens na elkaar een hoofdstuk van 200 tot 400 woorden toe. De enige vereiste is dat ze hun deel telkens zo schrijven dat een vervolg mogelijk is.”

De twee eerste hoofdstukken leggen alvast de basis voor een stevige thriller die zich afspeelt in Baarle zelf. “Ja, ik ben ook zeer benieuwd hoe de schrijfestafette zich verder ontwikkelt”, lacht van den Heijkant.

Boek

De bib wil de hoofdstukken nadien bundelen tot een heus boek. Het werk wordt tijdens de Week van de Amateurkunsten voorgesteld in het bijzijn van de auteurs. Tot dan blijven de deelnemers anoniem.

www.schrijfestafette.blogspot.com
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio