Australische held redt overlevenden met camera in de hand

Print
Het dodental van de bosbranden in Australië loopt nog steeds op. Er zijn ook nog altijd tientallen mensen vermist. Op het internet dook gisteren een filmpje op van een Australische held die de helse bosbranden probeerde te trotseren op zoek naar overlevenden.

De Australische man bleef filmen terwijl het vuur zich om hem heen verspreidde. "Ik ben alles verloren, mijn grootouders zijn dood, we hebben geen huis meer om in te leven. Iedereen is alles verloren", zei hij.

Zes uur

Hoewel hij zelf alles kwijt was, ging hij op pad om het leven van andere mensen te redden. Hij controleerde verschillende huizen in de buurt, die nog steeds in brand staan, en dwaalde gedurende zes uur door de straten op zoek naar overlevenden.

Hond gered

Met een verbrand gezicht en verbrande ogen kon de man uiteindelijk minstens 12 mensen redden. Hij haalde ook zijn hond levend uit het vuur. Uiteindelijk werd hij zelf uit de inferno gered door zijn broer.

Bekijk hier de beelden

Ondertussen is het dodental van de dertig hevige bosbranden al opgelopen tot 181 mensen. Tientallen mensen zijn nog vermist en anderen liggen met zware brandwonden in het ziekenhuis. De bosbranden kostten ook het leven aan duizenden dieren.

.

Nu in het nieuws