Bungeneers wil euthanasiecommissie voor dieren

Bungeneers wil euthanasiecommissie voor dieren

Bungeneers wil euthanasiecommissie voor dieren

Print
Antwerpen - In de Antwerpse dierenasielen zullen euthanasiecommissies mee moeten beslissen of een dier moet inslapen. Schepen voor dierenwelzijn Luc Bungeneers (Open Vld) wil dat alle asielen een euthanasiecommissie aanstellen.

De euthanasiecommissie zal vooral over de moeilijke gevallen moeten adviseren: gevaarlijke of gedragsgestoorde dieren, dieren die geen adoptiefamilie vinden. Wanneer er geen discussie is en het dier duidelijk lijdt, zonder kans op herstel of een 'waardig bestaan', beslist de dierenarts zelf.

Michel Vandenbosch

Het nieuwe charter dat aan alle dierenasielen wordt opgelegd, is onder meer van de hand van Gaia-voorzitter Michel Vandenbosch. Hij is voorzitter van de Adviesraad Dierenwelzijn Antwerpen. Luc Bungeneers, zelf ook lid van Gaia, staat er volledig achter.

"Waarom zouden we voor onze dieren minder doen dan voor mensen", redeneert Bungeneers. De voorziene euthanasiecommissie zal per asiel moeten gevormd worden door iemand van het asiel, een dierenarts en een onafhankelijke expert (een gedragstherapeut, een ethicus...). Op de eerstkomende gemeenteraad zal het charter voor de dierenasielen wellicht goedgekeurd worden.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio