Nieuwe zwangerschapstest toont datum van bevruchting

De nieuwste zwangerschapstest van Clearblue toont niet alleen of je al dan niet zwanger bent, het geeft eveneens een indicatie van de datum waarop je zwanger werd. Hierdoor kunnen toekomstige moeders beter hun zwangerschap plannen.

mgeysmans

De nieuwste zwangerschapstest van Clearblue belooft niet alleen nauwkeurigheid en betrouwbaarheid, maar ook een datumvoorspelling van de bevruchtingsdag. De tester maakt daarbij gebruik van het gehalte hCG, het zwangerschapshormoon. Het gehalte van dit hormoon is merkbaar in de urine vanaf het moment dat de foetus zich in de baarmoederwand nestelt. Hoe langer de zwangerschap duurt, hoe meer hCG-hormonen in je urine te vinden zijn.

De bevruchtingsdatum wordt uitgedrukt in een aantal weken: 1-2 weken, 2-3 weken of 3+ weken. "Het resultaat is 99 procent nauwkeurig bij het aangeven van de zwangerschap als hij gebruikt wordt vanaf de dag dat de menstruatie moest beginnen. Bij het aangeven van de periode is hij 92 procent nauwkeurig", besluit Jayne Ellis van Clearblue.

NIET TE MISSEN